Brinox Deklaracija o trajnostnem razvoju

Sustainability efforts

Robert Charles Swan (raziskovalec, avtor in zagovornik obnovljive energije) je nekoč dejal: »Največja grožnja našemu planetu je prepričanje, da ga bo rešil nekdo drug.« V Brinoxu si zelo zavzeto prizadevamo za spremembe. Vse od ustanovitve blagovne znamke Brinox leta 1983 odgovorno vzdržujemo visoke moralne standarde in zavezanost za ohranitev okolja. S tem ciljem družba ves čas vlaga v področja, katerih cilj je zagotavljanje trajnostnega poslovanja in ogljične nevtralnosti.    

Poganja nas zelena energija

Ponosni smo, da večino elektrike, ki jo potrebujemo pri proizvodnji, pridobimo iz trajnostnih zelenih virov. Energija iz vodnih, vetrnih in sončnih virov je naše ključno prizadevanje za zagotavljanje trajnostne in ogljično nevtralne proizvodnje. Brinox je podpisal dolgoročno pogodbo o zeleni energiji, ki zagotavlja, da elektrika, ki jo uporablja družba, prihaja iz zelenih virov.      

Ogreva nas gozd

Toplota in udobje močno pripomoreta k dobremu počutju in produktivnosti ljudi. Zato kot glavni vir toplote uporabljamo biomaso. Lesne sekance, ki jih uporabljamo za ogrevanje naših obratov, kupujemo pri lokalnih kmetih, ki skrbno nadzorujejo svoje gozdove. Zaradi tega smo popolnoma neodvisni od nafte in plina in lahko vzdržujemo ničelni ogljični odtis. Lesne sekance proizvajamo tudi iz lesene embalaže, ki jo uporabljamo za dostavo opreme in ki je vrnjena v družbo ter je ni mogoče ponovno uporabiti kot embalažo.     

Premika nas elektrika

Mobilnost je v sodobni družbi ključnega pomena. Zavezani smo k razvoju električnih polnilnih postaj na svojih površinah, ki našim zaposlenim omogočajo polnjenje njihovih električnih vozil med delovnim časom in jih tako spodbujajo, da zamenjajo vozila z motorjem na notranje izgorevanje.     

Voda je vir življenja

Voda je vir življenja. V Brinoxu zbiramo vso odpadno vodo in jo čistimo z lastno čistilno napravo, preden jo izpustimo v kanalizacijski sistem. Na ta način lahko omejujemo okoljski vpliv na okoliški habitat in izboljšamo kakovost okolja, v katerem živimo.        

Z roko v roki z našimi partnerji

Preskrbovalna veriga je pomembna. S partnerji sodelujemo, ker lahko skupaj zagotovimo pravočasno dostavo in kakovost materialov, poleg tega pa tudi transparentno rešujemo potrebo po trajnostni preskrbovalni verigi in odgovornosti dobaviteljev nižje v verigi. Zavedamo se, da je pot zelo strma, a prepričani smo, da nam bo v sodelovanju s partnerji uspelo. Zato je Brinox začel odprt dialog o trajnostnem poslovanju s petimi velikimi dobavitelji, ki družbi zagotovijo okoli 80 % materiala.    

V harmoniji s soncem

Poleg pobude na področju zelene energije razvijamo tudi lastni vir proizvodnje elektrike. Vse prihodnje naložbe v infrastrukturo stavb bodo vključevale namestitev sončnih celic na strehah. S sodobnimi sončnimi celicami bomo pokrili območje velikosti 15.000 m2, kar bo močno zmanjšalo odvisnost Brinoxa od zunanje oskrbe z elektriko in še povečalo nevtralnost ogljičnega odtisa družbe.

Reference
Alvogen
Alkermes
Teva
Lek
Heineken pivovarna Laško
Lactalis
Novartis
Krka
Lactosan
Zott
Frutarom Etol
Nektar Natura
Mlekarna Škofja Loka
Heel
PepsiCo
Lonza
MSD
Leo Pharma
Coca-Cola HBC
Capsugel
Mlekarna Celeia
Bionorica
Žito
Dottikon
Galderma
Roche
Fresenius Kabi
Pomurske mlekarne
CSL Behring
Meggle
Pharmathen
Grupacija Imlek
Sarajevksa pivara
Takeda
Pfizer
Zoetis
Pharmstandard
Alcon
Heineken pivovarna Union
Bayer
GlaxoSmithKline
Sotex
Lonza
Wacker
Sandoz
Merck
Aerie Pharmaceuticals
Johnson & Johnson
Roche
Mlekarna Planika
Splošni pogoji

Vsi preneseni materiali ostanejo v lasti Brinox d.o.o. in se lahko uporablja le za nekomercialne namene. Brinox d.o.o. si prizadeva zagotavljati natančne informacije, vendar ne odgovarja za vsebino prenesenih dokumentov, ki so na voljo zgolj v informativne in promocijske namene.