Brinox Deklaracija o trajnostnem razvoju

Sustainability efforts

Robert Charles Swan (raziskovalec, avtor in zagovornik obnovljive energije) je nekoč dejal: »Največja grožnja našemu planetu je prepričanje, da ga bo rešil nekdo drug.« V Brinoxu si zelo zavzeto prizadevamo za spremembe. Vse od ustanovitve blagovne znamke Brinox leta 1983 odgovorno vzdržujemo visoke moralne standarde in zavezanost za ohranitev okolja. S tem ciljem družba ves čas vlaga v področja, katerih cilj je zagotavljanje trajnostnega poslovanja in ogljične nevtralnosti.    

Poganja nas zelena energija

Ponosni smo, da večino elektrike, ki jo potrebujemo pri proizvodnji, pridobimo iz trajnostnih zelenih virov. Energija iz vodnih, vetrnih in sončnih virov je naše ključno prizadevanje za zagotavljanje trajnostne in ogljično nevtralne proizvodnje. Brinox je podpisal dolgoročno pogodbo o zeleni energiji, ki zagotavlja, da elektrika, ki jo uporablja družba, prihaja iz zelenih virov.      

Ogreva nas gozd

Toplota in udobje močno pripomoreta k dobremu počutju in produktivnosti ljudi. Zato kot glavni vir toplote uporabljamo biomaso. Lesne sekance, ki jih uporabljamo za ogrevanje naših obratov, kupujemo pri lokalnih kmetih, ki skrbno nadzorujejo svoje gozdove. Zaradi tega smo popolnoma neodvisni od nafte in plina in lahko vzdržujemo ničelni ogljični odtis. Lesne sekance proizvajamo tudi iz lesene embalaže, ki jo uporabljamo za dostavo opreme in ki je vrnjena v družbo ter je ni mogoče ponovno uporabiti kot embalažo.     

Premika nas elektrika

Mobilnost je v sodobni družbi ključnega pomena. Zavezani smo k razvoju električnih polnilnih postaj na svojih površinah, ki našim zaposlenim omogočajo polnjenje njihovih električnih vozil med delovnim časom in jih tako spodbujajo, da zamenjajo vozila z motorjem na notranje izgorevanje.     

Voda je vir življenja

Voda je vir življenja. V Brinoxu zbiramo vso odpadno vodo in jo čistimo z lastno čistilno napravo, preden jo izpustimo v kanalizacijski sistem. Na ta način lahko omejujemo okoljski vpliv na okoliški habitat in izboljšamo kakovost okolja, v katerem živimo.        

Z roko v roki z našimi partnerji

Preskrbovalna veriga je pomembna. S partnerji sodelujemo, ker lahko skupaj zagotovimo pravočasno dostavo in kakovost materialov, poleg tega pa tudi transparentno rešujemo potrebo po trajnostni preskrbovalni verigi in odgovornosti dobaviteljev nižje v verigi. Zavedamo se, da je pot zelo strma, a prepričani smo, da nam bo v sodelovanju s partnerji uspelo. Zato je Brinox začel odprt dialog o trajnostnem poslovanju s petimi velikimi dobavitelji, ki družbi zagotovijo okoli 80 % materiala.    

V harmoniji s soncem

Poleg pobude na področju zelene energije razvijamo tudi lastni vir proizvodnje elektrike. Vse prihodnje naložbe v infrastrukturo stavb bodo vključevale namestitev sončnih celic na strehah. S sodobnimi sončnimi celicami bomo pokrili območje velikosti 15.000 m2, kar bo močno zmanjšalo odvisnost Brinoxa od zunanje oskrbe z elektriko in še povečalo nevtralnost ogljičnega odtisa družbe.

Reference
Takeda
Heel
Zott
Roche
Nektar Natura
GlaxoSmithKline
Aerie Pharmaceuticals
Alkermes
Lactosan
Alvogen
Pomurske mlekarne
Zoetis
Novartis
Bayer
PepsiCo
Meggle
Leo Pharma
Galderma
Grupacija Imlek
Johnson & Johnson
Alcon
Lonza
Fresenius Kabi
Mlekarna Planika
Lactalis
MSD
Pfizer
Heineken pivovarna Laško
Heineken pivovarna Union
Lonza
Merck
Sotex
Krka
Coca-Cola HBC
Frutarom Etol
Mlekarna Celeia
Lek
Roche
CSL Behring
Mlekarna Škofja Loka
Sarajevksa pivara
Žito
Pharmathen
Teva
Sandoz
Bionorica
Capsugel
Pharmstandard
Dottikon
Wacker
Splošni pogoji

Vsi preneseni materiali ostanejo v lasti Brinox d.o.o. in se lahko uporablja le za nekomercialne namene. Brinox d.o.o. si prizadeva zagotavljati natančne informacije, vendar ne odgovarja za vsebino prenesenih dokumentov, ki so na voljo zgolj v informativne in promocijske namene.