Brinox Deklaracija o trajnostnem razvoju

Sustainability efforts

Robert Charles Swan (raziskovalec, avtor in zagovornik obnovljive energije) je nekoč dejal: »Največja grožnja našemu planetu je prepričanje, da ga bo rešil nekdo drug.« V Brinoxu si zelo zavzeto prizadevamo za spremembe. Vse od ustanovitve blagovne znamke Brinox leta 1983 odgovorno vzdržujemo visoke moralne standarde in zavezanost za ohranitev okolja. S tem ciljem družba ves čas vlaga v področja, katerih cilj je zagotavljanje trajnostnega poslovanja in ogljične nevtralnosti.    

Poganja nas zelena energija

Ponosni smo, da večino elektrike, ki jo potrebujemo pri proizvodnji, pridobimo iz trajnostnih zelenih virov. Energija iz vodnih, vetrnih in sončnih virov je naše ključno prizadevanje za zagotavljanje trajnostne in ogljično nevtralne proizvodnje. Brinox je podpisal dolgoročno pogodbo o zeleni energiji, ki zagotavlja, da elektrika, ki jo uporablja družba, prihaja iz zelenih virov.      

Ogreva nas gozd

Toplota in udobje močno pripomoreta k dobremu počutju in produktivnosti ljudi. Zato kot glavni vir toplote uporabljamo biomaso. Lesne sekance, ki jih uporabljamo za ogrevanje naših obratov, kupujemo pri lokalnih kmetih, ki skrbno nadzorujejo svoje gozdove. Zaradi tega smo popolnoma neodvisni od nafte in plina in lahko vzdržujemo ničelni ogljični odtis. Lesne sekance proizvajamo tudi iz lesene embalaže, ki jo uporabljamo za dostavo opreme in ki je vrnjena v družbo ter je ni mogoče ponovno uporabiti kot embalažo.     

Premika nas elektrika

Mobilnost je v sodobni družbi ključnega pomena. Zavezani smo k razvoju električnih polnilnih postaj na svojih površinah, ki našim zaposlenim omogočajo polnjenje njihovih električnih vozil med delovnim časom in jih tako spodbujajo, da zamenjajo vozila z motorjem na notranje izgorevanje.     

Voda je vir življenja

Voda je vir življenja. V Brinoxu zbiramo vso odpadno vodo in jo čistimo z lastno čistilno napravo, preden jo izpustimo v kanalizacijski sistem. Na ta način lahko omejujemo okoljski vpliv na okoliški habitat in izboljšamo kakovost okolja, v katerem živimo.        

Z roko v roki z našimi partnerji

Preskrbovalna veriga je pomembna. S partnerji sodelujemo, ker lahko skupaj zagotovimo pravočasno dostavo in kakovost materialov, poleg tega pa tudi transparentno rešujemo potrebo po trajnostni preskrbovalni verigi in odgovornosti dobaviteljev nižje v verigi. Zavedamo se, da je pot zelo strma, a prepričani smo, da nam bo v sodelovanju s partnerji uspelo. Zato je Brinox začel odprt dialog o trajnostnem poslovanju s petimi velikimi dobavitelji, ki družbi zagotovijo okoli 80 % materiala.    

V harmoniji s soncem

Poleg pobude na področju zelene energije razvijamo tudi lastni vir proizvodnje elektrike. Vse prihodnje naložbe v infrastrukturo stavb bodo vključevale namestitev sončnih celic na strehah. S sodobnimi sončnimi celicami bomo pokrili območje velikosti 15.000 m2, kar bo močno zmanjšalo odvisnost Brinoxa od zunanje oskrbe z elektriko in še povečalo nevtralnost ogljičnega odtisa družbe.

Reference
Roche
Coca-Cola HBC
Alkermes
Dottikon
Teva
Frutarom Etol
Lonza
Nektar Natura
PepsiCo
Lactosan
Heel
Lek
Johnson & Johnson
MSD
Žito
Sarajevksa pivara
Roche
Aerie Pharmaceuticals
Pharmstandard
Heineken pivovarna Laško
Mlekarna Škofja Loka
Takeda
Bionorica
Bayer
Mlekarna Celeia
Galderma
CSL Behring
Sandoz
Merck
GlaxoSmithKline
Heineken pivovarna Union
Pharmathen
Krka
Pfizer
Alcon
Lonza
Fresenius Kabi
Alvogen
Meggle
Lactalis
Pomurske mlekarne
Leo Pharma
Wacker
Zoetis
Grupacija Imlek
Sotex
Novartis
Mlekarna Planika
Capsugel
Zott
Splošni pogoji

Vsi preneseni materiali ostanejo v lasti Brinox d.o.o. in se lahko uporablja le za nekomercialne namene. Brinox d.o.o. si prizadeva zagotavljati natančne informacije, vendar ne odgovarja za vsebino prenesenih dokumentov, ki so na voljo zgolj v informativne in promocijske namene.