Farmacija

Kemijski reaktorji

Brinox izdeluje sintezne reaktorje, kristalizatorje, uparjalnike in druge enote za proizvodnjo farmacevtskih učinkovin. Specializirani smo predvsem za nerjavečo jeklo ter specialne legure Hastelloy, Incoloy, ... 

Glede razmestitve, oblike priključkov, zahtev za tesnjenje in vgradnjo različnih sond se prilagodimo zahtevam uporabnika. Zunanje površine in tiste, ki pridejo v stik s produkti, obdelujemo mehansko z naknadnim elektropoliranjem.

Pri razmestitvi opreme reaktorjev in načinov doziranja surovin v reaktorje zagotavljamo fleksibilnost. Deljeni loputni ventili Brinox (OEB-5) nudijo možnost gradnje najbolj zahtevnih linij za proizvodnjo farmacevtskih učinkovin.

Z namenom zagotavljanja fleksibilnosti se prilagodimo uporabi ventilov in merilno-regulacijske opreme skladno s standardi naročnika ali po našem priporočilu.

Izvajamo kontrolno tehtanje in nudimo možnost avtomatizacije doziranja surovin.

Eksplozijsko varnost dosegamo z izbiro ustrezne opreme in materialov ter z uvajanjem inertne atmosfere (zagotovimo ATEX testiranje).

Lopatasti vakuumski sušilniki

Ključne prednosti lopatastega vakuumska sušilnika Brinox so:

 • horizontalna in vertikalna izvedba,
 • sušenje do 3mbar absolutnega tlaka,
 • v primeru odprtega rokovanja s produktom je sušilnik izveden v GMP izvedbi na način, da je pogonski del ločen od odprtega produkta,
 • unikatna izvedba pranja na mestu je ključna prednost, ki potrjuje, da je sušilnik Brinox najboljši,
 • z implementacijo MHS Brinox se dosega OEB 5,
 • mehanska obdelava vseh naležnih in tesnilnih površin, tesnjenje brez mrtvih kotov,
 • uporaba ventilov in merilno-regulacijske opreme skladno s standardi naročnika ali po našem priporočilu,
 • zagotovitev ATEX certifikacije.
Filter nuče – sušilniki

Filter nuča - sušilnik Brinox je multifunkcijska naprava, ki med filtriranjem meša brozgo na način, ki omogoča stalno čiščenje filtra.

Filtriramo z nadpritiskom zraka nad brozgo in z uporabo vakuuma pod filtrom. Ob tvorjenju pogače se razpoke zgladijo z vrtenjem mešala v nasportni smeri, občasno se pogača premeša, nato pa se filtriranje nadaljuje.

Te funkcije so omogočene z:

 • uporabo sintranih filtrov,
 • uporabo mešala, ki se pomika navzgor in navzdol ter se vrti v obeh smereh,
 • ogrevanim in hlajenim plaščem, mešalom in pokrovom filter nuče,
 • opcijo mešanja produkta,

Hitrost sušenja se zaradi gretega mešala in uporabe vakuuma povečuje, unikatna izvedba pranja na mestu pa je prednost, s katero zagotavljamo izjemne rezultate.

Reference
Fresenius Kabi
Bionorica
CSL Behring
Capsugel
Galderma
Sotex
Pharmathen
Sandoz
Alkermes
Dottikon
Alcon
Takeda
Merck
Pfizer
Johnson & Johnson
Aerie Pharmaceuticals
Teva
Krka
Leo Pharma
Zoetis
Novartis
Pharmstandard
Lek
GlaxoSmithKline
Lonza
Splošni pogoji

Vsi preneseni materiali ostanejo v lasti Brinox d.o.o. in se lahko uporablja le za nekomercialne namene. Brinox d.o.o. si prizadeva zagotavljati natančne informacije, vendar ne odgovarja za vsebino prenesenih dokumentov, ki so na voljo zgolj v informativne in promocijske namene.